PAÜ, Sektör Kampüste Programı’nın 20 Paydaş Üniversitesi Arasında
PAÜ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan, öğrencilerin ilgili teknoloji alanlarındaki gelişmeleri sanayi uygulamaları ile öğrenebilmelerinin amaçlandığı ‘Sektör Kampüste Programı’nın 20 paydaş üniversitesinden biri oldu. Tanıtım toplantısına katılan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversite-sanayi iş birliği konusunda elde ettikleri birikimleri bu program sayesinde bir üst seviyeye çıkartacaklarını söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan, öğrencilerin ilgili teknoloji alanlarında daha yetkin ve değer yaratacak ürün üretebilmelerine imkân sağlamak amacıyla üniversiteler ve özel sektörün bir araya geleceği ‘Sektör Kampüste Programı’nın tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Programda 20 paydaş üniversite ve özel sektörden 20 köklü firma yer alırken, Sektör Kampüste Programı’nın paydaş üniversitelerinden biri olan PAÜ’yü Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt temsil etti.
Üniversiteler ile özel sektör arasında iş birliğinin öneminin arttırıldığı program kapsamında iş dünyasındaki bilgi ve tecrübeler, öğrencilere bizzat sektörde çalışan profesyoneller tarafından aktarılacak. 14 hafta sürecek program kapsamında sistem mühendisliği, siber güvenlik, kuantum hesaplama gibi 36 farklı başlıkta dersler verilecek. Eğitimlerin ardından bin 500’ü aşkın öğrenci, staj imkânı da yakalamış olacak.
Rektör Kutluhan: “Sanayi ile yaptığımız iş birliklerini bir üst seviyeye çıkartacak bir program”
Sektör Kampüste Programı’nın tanıtım toplantısının ardından düşüncelerini aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve geldikleri andan itibaren üniversite temalarından bir tanesini ‘üniversite-sanayi iş birliği’ olarak belirlediklerini ve bu konuda somut adımlar attıklarını hatırlatırken, sanayi ile gerçekleştirilen staj programları ile öğrencilerin edindikleri bilgileri sanayi uygulamalarında pratiğe dökme fırsatı bulduğunu hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizin her alanda şehrimiz ile yakaladığı birliktelik havası eğitimden sağlığa, bilimden sosyal sorumluluk faaliyetlerine her alanda kendisini göstermiş; özellikle meslek örgütleri ile yaptığımız iş birlikleri sayesinde gerek öğrencilerimiz gerekse sanayimiz önemli kazanımlar elde etmiştir. Öğrencilerimiz bilgilerini sanayi uygulamaları ile pekiştirirken, firmalarımız da nitelikli iş gücü ihtiyacını staj sonrası öğrencilerimizi istihdam ederek karşılamaktadır. TEKNOFEST yarışmaları ile farklı bir boyut kazanan ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne yeni bir soluk getireceğine inandığım bu programın Üniversite olarak paydaşı olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Üniversite-sanayi iş birliği konusunda elde ettiğimiz birikimleri bu program sayesinde bir üst seviyeye çıkartacağımıza inanıyorum.”