PAÜ Sarayköy MYO’da Uygulamalı Jeotermal Eğitimi Verilecek

07.05.2018

Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu tarafından 9-12 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ilk kez Uygulamalı Jeotermal Eğitimi gerçekleştirilecek.

Jeotermal bakımından zengin yer altı kaynaklarına sahip olan Sarayköy ilçesinde, Pamukkale Üniversitesi Sarayköy MYO tarafından düzenlenecek eğitimde; jeotermal sektörü çalışanları, jeotermal ile ilgili yüksek lisans/doktora çalışmaları hazırlayan bilim insanları ve sektörde çalışmak isteyen genç mühendis adayları bir araya gelecek. Bu eğitim sayesinde, jeotermal sektöründe çalışmak isteyenler, bu alanda çalışan mühendislerin farklı perspektiflerini tanıma şansı elde edecek olup, ayrıca bu sektöründe uzun yıllar çalışmış ve tecrübeli ortakların yer aldığı bu eğitim programı ile sektörde bilimsel ve teknik paylaşım yapılması sağlanacaktır.

Bu çerçevede, sektördeki tecrübeli mühendisler deneyimlerini, genç mühendislere kazandıracak ve kamu kurumlarından (DSİ, MTA, İl Özel İdareleri) katılımcılar sektördeki gerçek problemlerin farkındalığını artırmak için, jeotermal sektörü ile üniversite işbirliğinin önü açılması hedeflenmektedir.

‘PAÜ Sarayköy MYO Uygulamalı Jeotermal Eğitimi’ programı 9 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00’da Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda başlayacak.

12 Mayıs tarihine kadar sürecek ‘I.Uygulamalı Jeotermal Eğitimi Programı’ boyunca; Araştırma ve Uygulama Boyutunda Jeotermal Sahalarda Hiyerarşik İş Akışı, Bütçelendirme ve Risk Faktörlerinin Minimize Edilmesi, Jeotermal Sulardan Mineral Eldesi-Membran Teknolojisi, Jeotermal Enerji ve Türkiye’de Kullanımı, Jeotermal Rezervuarın Jeokimyasal izlenmesi ve Yorumlanması, Jeotermal Saha Seçimini Etkileyen Faktörler ve Stratejik Planlama, Jeotermal Ruhsat Alanlarında Yasal Prosedürün Uygulanması (İl Özel İdareleri), Jeotermal Kuyularda NCG/Buhar Oranını Belirleme Yöntemleri gibi konularda çeşitli eğitimler verilecek. Eğitim kapsamında ayrıca Zorlu Kızıldere Jeotermal Santrali’ne de teknik bir gezi düzenlenecek.

 

İlgili Haberler