PAÜ PDO, Erasmus+ Projeleri Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

06.03.2019

Pamukkale Üniversitesi Proje Destek Ofisi (PAÜ PDO) tarafından düzenlenen Erasmus+ Projeleri Bilgilendirme Toplantısı’nda Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ajansı’nda görevli Uzman Nejla Vatansever, gençlere ve üniversitelere yönelik olan Erasmus+ projeleri hakkında bilgi verdi.

Pamukkale Üniversitesi Proje Destek Ofisi, üniversite bünyesinde proje yazma kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla PAÜ öğrencileri ve akademisyenlerine yönelik başlattığı bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Erasmus+ proje türlerinin daha iyi anlaşılması ve destek alacak proje sayılarını nitelikli olarak arttırmak amacıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda PAÜ Proje Destek Ofisi Başkanı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’ın yanı sıra Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz, PDO danışma kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, PAÜ Proje Destek Ofisi olarak ilk defa proje hazırlayan akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin, başvurularında ön değerlendirme ya da sonrası kriterleri yerine getiremeyen proje sahiplerine destek vermek istediklerini belirtti. Bir fikrin katma değere dönüşmesinin ilk ayağının proje desteği alabilmek olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan; daha önce de şubat ayı içinde Denizlimiz sanayi ve Pamukkale Teknokent’deki firma temsilcilerini de davet ederek, TÜBİTAK üniversite Ar-Ge ve Sanayi projeleri ile ilgili bilgilendirme etkinliğini yaptıklarını, alanında uzman kişileri Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve sanayicilerimizle bir araya getirdiklerini belirtti. Düzenlenen toplantıda kurum dışı fonlarla ilgili uluslararası kaynaklardan Avrupa Birliği Erasmus+ projelerinin güncel bilgilerinin ve hangi konuların ele alınacağına değinen Prof. Dr. Kılınçarslan, üniversitemizde “bir projede sen yaz” etiketi ile farkındalık oluşturmak ve proje yazma kültürünü oluşturmak istediklerini belirterek, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Nejla Vatansever, ilk olarak Erasmus+ Programı kapsamında başvurusu yapılan, Yükseköğretim alanındaki merkezi projelerden, Yükseköğretim alanında kapasite geliştirme, sektörel beceri ve bilgi ortaklıklarının yanında eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan AB hibe destek programlarını anlatarak, bu hibe programlarının gençlerin mesleki, sosyal ve kültürel anlamda becerilerini geliştirebilmek için etkinliklere katılabilmelerini amaçladığını söyledi. Öğrenciler, öğretim elemanları ile kamu ve sivil toplum kuruluşları için sunduğu fırsatlarını aktaran Uzm. Vatansever, 2014-2017 yılları arasında Erasmus+ projelerine Türkiye’den 120 binden fazla başvuru olduğuna dikkat çekerek, 30 binden fazla projenin destek aldığını ve bu desteklerin hibe tutarının yaklaşık 1.1 milyar avro olduğunu söyledi. Sunumunda Erasmus+ proje çeşitleri, başvuru ve değerlendirme süreçleri, hibe kalemleri gibi konularda bilgi veren Uzman Nejla Vatansever, örnek Erasmus+ projelerini katılımcılarla paylaşarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Toplantının sonunda, Erasmus+ merkezi projeler bilgi toplantısının hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize mesleki anlamda da önemli katkılar sağlayacağını, bu programın dünyaya açılan bir kapı niteliğine dönüştüğünü, sadece öğrenci ve personel değişimi olarak algılanmaması fikirlerin somut çıktılara ve projelere dönüştürülmesi olarak düşünülmesi gerektiğine de vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, katkılarından dolayı Uzm. Nejla Vatansever’e teşekkür ederek, günün anısına plaket takdiminde bulundu.

İlgili Haberler