PAÜ, Pamukkale Teknokent ve GEKA’dan İşbirliği
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında imzaladıkları protokoller ile “Sağlık Turizmi Potansiyelinin Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Eylem Planı Hazırlanması” ve “TR32 Bölgesinde Yer Alan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Yönelik Uzmanlık ve Strateji Geliştirme Eğitimi” konularında işbirliğine gidildi.
Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Salonunda düzenlenen imza töreninde her iki protokolün imzaları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından atıldı. Törende Teknokent Yönetici A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan ve Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı.
PAÜ’nün Sağlık Turizmi için Yol Haritası Belirlenecek
“Sağlık Turizmi Potansiyelinin Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Eylem Planı Hazırlanması”na yönelik, PAÜ ve GEKA arasında imzalanan protokol kapsamında; Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayıtta hizmete açacağı PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile sağlık ve termal turizm alanında tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon hizmetlerinde önemli bir potansiyele sahip olan Denizli’nin sağlık turizmi potansiyelinin belirlenmesi ve bu potansiyelin geliştirilmesine yönelik eylem planı hazırlanacak.
Ayrıca protokol kapsamında kamu ve üniversite hastanelerinin sahip olduğu imkânlar tespit edilerek sağlık turizmi açısından bu imkânların nasıl değerlendirilmesi gerektiğinin belirlenmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile sağlık turizmi alanında öncelikle mevcut hizmetler üzerinden Denizli'nin nasıl fark yaratacağı ve Denizli'nin kamu ve üniversite hastaneleri tesisleriyle sağlık turizminde nasıl marka haline gelebileceğine yönelik yol haritası oluşturulacak. Ayrıca Denizli de termal sağlık turizmi altyapısı değerlendirilecek.
Hazırlanacak strateji eylem planından elde edilecek çıktılar ışığında son yıllarda Dünya genelinde önemi hızla artan sağlık turizmi alanında uluslararası kalitede hizmet vermeyi hedefleyen PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Türkiye'nin mevcut durumda Dünya piyasasında %2 civarında olan sağlık turizm payının, arttırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
TR32 Bölgesinde Yer alan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Yönelik Uzmanlık Eğitimleri Verilecek
Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Salonunda düzenlenen törenin devamında ise Pamukkale Teknokent ve GEKA arasında TR32 bölgesinde (Aydın-Denizli-Muğla) yer alan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine yönelik uzmanlık ve strateji geliştirme eğitimlerini düzenlenmesini kapsayan protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında; TR32 bölgesinde yer alan 47 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ve çalışanlarına yönelik, mevzuatın sağladığı destek ve teşviklerden eksiksiz yararlanabilmeleri, proje yazım eğitimleri, vergi teşvikleri, çalışanların proje yönetim yetkinliklerinin geliştirilmesi konularının yer aldığı eğitimler, konunun uzmanları tarafından verilecek. Bu eğitimlerin sayesinde, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin teknoloji, inovasyon, tecrübe ve bilgi kapasiteleri ile nitelikli personel istihdamını da artırarak daha nitelikli Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin yürütülebilmesi için zemin oluşturulması hedefleniyor.
Toplamda 30 saat süreyle Teknokent Yönetici A.Ş.’de verilecek olan eğitimlerin ayrıca Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ye de katkı sağlaması bekleniyor.
Rektör Bağ: “İşbirlikleri ile İlimiz, Bölgemiz ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlamayı Amaçlıyoruz”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak bizler, Denizli’de yer alan kamu kurum ve kuruluşları ile yaptığımız işbirlikleri sonucunda eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin yanında başta ilimiz olmak üzere bölgemiz ve ülkemizin her alanda gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün imzalarını atmış olduğumuz bu iki protokol ile Güney Ege Kalkınma Ajansıyla yürüteceğimiz çalışmalarımızı hayata geçirdik. Bu vesileyle, sağlık turizmi alanında önemli bir potansiyeli olan Denizli’mizin Türkiye’de ve Dünya’da bir marka haline gelmesine destek vermenin yanında, ülke olarak Dünya ile yarışır teknolojileri üretebilmemiz için Ar-Ge merkezlerimizi devletimizin sağladığı teşvikler, destekler ve muafiyetlerden en doğru şekilde yararlanabilmeleri ve süreçleri doğru yönetebilmeleri adına sürdüreceğimiz çalışmalarımız için ilk adımı atmış olduk. Bu protokollerin tüm paydaşlar adına hayırlı olmasını dilerken, başta GEKA Genel Sekreteri Sayın Özgür Akdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum”.