PAÜ Öğrencilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

03.06.2021

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi öğrencilerine, çevrimiçi platformda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

PAÜ Teknoloji Fakültesi öğrencileri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı. Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Veysel Büyüktuna ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bülent Özdemir tarafından çevrimiçi platformlardan verilen eğitimlerde; çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü gibi konular ele alındı.

Toplam 16 saat süren eğitimler sonunda öğrencilere “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Katılım Belgesi” verildi.