PAÜ Öğrencileri IES’20’de Projeleri ile Yer Aldı

14.12.2020

İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDU) tarafından 5-6 Aralık ile 10-13 Aralık 2020 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilen Uluslararası İDU Mühendislik Sempozyumu (IES’20)’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Öğrencileri, PAÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Koluman, Doç. Dr. Arzum Işıtan ve Öğr. Gör. Ramazan Çağrı Kutlubay’ın danışmanlıklarında yürüttükleri projelerini sundu.

Bu yıl “Sektörde Mühendislik Uygulamaları” ana teması ile Microsoft Teams iletişim platformu kullanılarak çevrimiçi gerçekleştirilen İES’20’de, mühendislik alanlarında çalışan öğrenciler, mühendisler, akademisyenler ve diğer bilim insanları bir araya geldi.

Sempozyumun Elektrik-Elektronik Mühendisliği oturumunda Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Çarpan, TEKNOFEST 2020’de İnsanlık Yararına Teknolojiler/Afet kategorisinde finale kalan ve Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP), Pamukkale Teknokent ve AFAD Denizli İl Müdürlüğü tarafından desteklenmiş olan “Bir KBRN Tespit Kara Taşıtı Üzerinde İyileştirme Çalışmaları” isimli çalışmasını sundu.

Makine Mühendisliği oturumunda ise, Otomotiv Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Dirim Bartuğ Göktürk “Alüminyum Matrisli SiC Parçacık Takviyeli Kompozitlerin MIG Yöntemiyle Kaynak Edilebilirliğinin Araştırılması” başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaştı.

Biyomedikal Mühendisliği oturumlarında PAÜ, 6 sunumla yer aldı. Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Funda Çakmak tarafından TEKNOFEST 2019’da İnsanlık Yararına Teknolojiler/Sağlık kategorisinde finale kalan ve Pamukkale Teknokent tarafından da desteklenen “Ayak, Ayak Bileği, Diz, Kalça Ortezi (Hkafo) Üzerinde İyileştirme Çalışmaları” başlıklı çalışmasını sundu.

PAÜ İmalat Mühendisliği mezunu Eyüp Fatih Özmen ise PAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) ve Pamukkale Teknokent tarafından desteklenen TEKNOFEST 2020’de İnsanlık Yararına Teknolojiler/Sağlık kategorisinde finale kalan “Robotik Uzun Yürüme Ortezi Tasarım ve İmalatı” başlıklı çalışmasını anlattı. Aynı oturumda ayrıca, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın danışmanlığında gerçekleştirilmiş 4 çalışma daha PAÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri; Görkem Portakal,  Serhat Özbey, Muhammet Uğan ve Betül Şahin tarafından sempozyumda sunuldu.

İlgili Haberler