PAÜ Öğrencileri ‘EU4YouthDays’ Etkinliğine Katıldı

17.10.2022

“Avrupa Gençlik Yılı” kapsamında Brüksel merkezli düzenlenen “Avrupa Birliği Gençlik Günleri” (EU4YouthDays) etkinliği gerçekleşti. Denizli Sanayi Odası (DSO) çatısı altında AB Bilgi Merkezi tarafından koordine edilen etkinliğe PAÜ Kariyer Merkezi ile PAÜ öğrencileri katıldı.

Etkinlikte Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, AB Bilgi Merkezi ile ilgili sunum yaptı. Sunum ardından,  konuşulanların eş zamanlı tercüme edildiği Brüksel merkezli bir programa bağlanıldı. Programda Berat Kjamli “Girişimcilik”, Kadi Kenk “İklim Değişikliği, Sladjana Petkovic “ Sağlık” ve Artur Aheiev “Savaş ve Kriz” konularında konuşma yaptı. 

Amaç Gençlerin Zorluklara Karşı Dayanıklılığının Artırılması

Etkinlikte ayrıca PAÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Göksal Selahatdin Kelten moderatörlüğünde yapılan tartışma bölümünde öğrencilerin Denizli AB Bilgi Merkezi ve PAÜ Kariyer Merkezinin amacı ve faaliyetleri hakkındaki sorularıyla ilgili olarak katılımcılara bilgi verildi. 

Gençlerin zorluklara karşı dayanıklılığının artırılması amacı taşıyan etkinlikte güncel konular arasında yer alan; pandemi, işsizlik, savaş, iklim krizi,  göç, ekonomik belirsizlik konuları tartışıldı.  Programda öğrencilere daha çok söz hakkı tanınarak zorluklara karşı dayanıklılık, yeni koşullara adapte olabilme kabiliyetinin nelere bağlı olduğu vb. konuları hakkında kendilerinin düşünceleri alındı. Bunun yanında dile getirilen sorunlar karşısında öğrencilerin kendilerini dayanıklı hissedip hissetmedikleri ve sorunlara karşı dayanıklı olabilmek için neler yapılabileceği konuşuldu.

Program, öğrencilerle “EGEKAF 2023”ün PAÜ ev sahipliğinde 24-25 Şubat 2023 tarihlerinde EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağı sevincinin paylaşılmasının ardından sona erdi.

İlgili Haberler