PAÜ Mühendislik Bilimleri Dergisi ESCI’de Taranmaya Başladı

02.07.2018

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan “Web of Science (WOS)” kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksi olan Emerging Sources Citation Index (ESCI)’de yer almaya hak kazanarak PAÜ Eğitim Fakültesi Dergisi’nden sonra ESCI’de yer alan ikinci PAÜ akademik yayını oldu.

İlk olarak 1995 yılında ‘Mühendislik Bilimler Dergisi’ (ISSN: 1300-7009) adıyla yayımlanmaya başlayan Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2012 yılı sonuna kadar yılda 3 sayı olarak yayımlanmış olup 2013 yılından itibaren çıkan sayılarında konu bütünlüğü sağlanacak şekilde 4 Grupta ve yılda 7 sayı olacak şekilde E-Dergi (ISSN: 2147-5881) olarak yayımlanmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilimsel çalışmaların sonucunda elde edilen yayınların ileride yapılacak çalışmalara ışık tutuğunu hatırlatırken, Pamukkale Üniversitesi’nin üst seviye indekslerde yer alması ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasının katkı sağlayacağını belirtti. 1995 yılından beri basılan Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi’nin niteliğinin ve kalitesinin artırılması için bugüne kadar emek vermiş tüm önceki editörlere, katkı vermiş tüm akademisyenlere teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, derginin indekse girmesinde çabalarından dolayı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek başta olmak üzere, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi’nin baş ve yardımcı editörleri olan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Olcay Ersel Canyurt ve Doç. Dr. Fatih Çetişli, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Demir’e başarılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

Dünyanın her yerinden bilimsel çalışmaların yer aldığı ESCI indeksinde yer alacak olan Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi’nin uluslararası alanda tanınırlığı artacak.

 

*ESCI; Clarivate Analytics (önceden Thomson Reuters) tarafından yayımlanan Web of Science (önceden Web of Knowledge) kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksidir.

İlgili Haberler