PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yeni Adıyla İlk Mezunlarını Verdi

21.06.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nin 2022 yılında ayrılarak Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yapılanması ile eğitim öğretim hayatına başlayan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda düzenlediği Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi.

20 Haziran Salı günü PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre Kültür Merkezinde 9.30-11.30 saatleri arasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Ensar Yeşilyurt’un katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde mezun öğrencilere belgeleri verildi.

Törende Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sosyal bilimlerin önemine temas ederek günümüzün problemlerine sosyal bilimler vasıtasıyla çözüm bulunabileceğini ifade etti. Mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, 2022-2023 mezunlarının İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adıyla verecekleri ilk mezunları olacağı için bu mezuniyet töreninin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek onlardan bundan sonraki hayatlarında “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” şiarıyla hareket etmelerini istedi.

Törende bu yıl mezun durumuna gelecek olan ve 6 Şubat depreminde vefat eden İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Helin Okay ve ailesi rahmetle anıldı.

Törenin ardından mezuniyet etkinliği, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin bahçesinde devam etti. Fakülte bahçesinde mezun öğrenciler; aileleri, akademik ve idari personel ile mezuniyet mutluluğunu paylaştılar.  Etkinlik alanında kurulan stantlarda mezun öğrenci ve velilere pilav, ayran, çay, pamuk şekeri ve Osmanlı macunu gibi ikramlarda bulunuldu. Kurulan fotoğraf standında öğrenciler, arkadaşları, aileleri ve hocaları ile mezuniyet anı fotoğrafları çektirdi.

Tören öğrencilerin topluca kep atmaları ile son buldu. Fakültede topluca yeniden kep atan öğrenciler yapılan bu etkinlikten dolayı Fakülte dekanlığına teşekkür ederek, yapılan etkinliğin kendilerinde ve ailelerinde güzel bir anı bıraktığını belirttiler.

İlgili Haberler