PAÜ İletişimin Yaratıcı Fikirleri Ödüllerini Aldı

20.12.2019

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “AD Project: Yaratıcı Fikirler Yarışıyor” adlı proje yarışması Prof. Dr. Ferruh Uztuğ’un konuşması ve ödül töreni ile sona erdi.

16-19 Aralık tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda düzenlenen ve iletişim öğrencilerinin projeleri ile katıldığı yarışmanın son günü, PAÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Soylu’nun açılış konuşması ile başladı. Soylu konuşmasında dijital alandaki gelişmelere vurgu yaparak dijital mecraların reklamcılık alanındaki öneminden söz etti. Yarışmanın öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Soylu, etkinliği organize eden öğretim elemanları ve öğrencilere de teşekkür etti.

Etkinlik, Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Ferruh Uztuğ’un “Reklamcılık Nasıl Hayatta Kalır?” konulu konuşması ile devam etti. Uztuğ konuşmasında reklamcılığın tarihsel gelişimini anlattı. Öğrencilere, insanları tanıyın, sevin, saygı duyun, insanları yargılamayın şeklinde nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Uztuğ; iletişimci olmanın getirdiği sorumlulukları ise “İletişimci olarak bir numaralı işimiz anlamak, anlaşmaktır. Anlamayı öne alıp insanlara merek ederek bakarsanız orada çok ilham verici bir kıvılcımı yakalarsınız. O zaman reklamcılık hayatta kalır ve hiç ölmez yeter ki siz o cesareti gösterin.  Bu vizyonla dünyaya bakın, yenilmekten korkmamayı öğrenin. Gerisi bence olur” ifadeleri ile anlattı.

Uztuğ’un konuşması sonrası başlayan ödül töreninde: Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan, Aydem Elektrik A.Ş., İnan Group ve Gökçe Kitabevi’ne teşekkür plaketleri verildi. Ardından reklam ve etkinlik projelerini, yazılı, görsel işitsel medya ve açıkhava kategorilerinde hazırladıkları çalışmaları sunan yarışmacılar arasından jüri tarafından seçilen projeleri hazırlayan öğrencilere ödülleri verildi. PAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin heyecanlı anlar yaşadığı etkinlik kapanış konuşması ile sona erdi.

Reklam Projesi Kategorisinde Ajans Feris’in hazırladığı Durex Reklam projesi ile Büşra İşcen, Hazal Yılmaz, Tansu Subaş’ı birincilik ödülüne layık görüldü. Etkinlik Projesi Kategorisi’nin birincisi ise Ajans Fevkalbeşer ekibinin Culturefull Fest Etkinlik Projesi ile Ali İhsan Sivrikaya, Mehmet Korkmaz, Raziye Özmen oldu. İletişim Uygulamaları Kategorisinde de gerçekleştirilen yarışmada ise Kaan Budak, Yazılı Medya kategorisinde; Vileda Ütü Masası Dergi Reklamı projesi ile Görsel-İşitsel Medya kategorisinde; Ali İhsan Sivrikaya, Faber Castell TV Reklamı projesi ile Açıkhava kategorisinde Gaye Özdemir Pegasus Havayolalrı Afiş projesi ile derece elde etti.

İkincilik ödüllerini ise Reklam Projesi Kategorisinde; Ajans Goodbadugly ekibi tarafından hazırlanan JBL Charge 4 Reklam Projesi ile Baver Pamuk, Kaan Budak, Özgür Altınay’a verildi. Etkinlik Projesi Kategorisinde ise ikincilik ödülünü Ajans Ideabox ekibi, Selfiefest Etkinlik Projesi ile Cansu Çorlu, Mümine Bildirici, Merve Yaşar, Tuğçe Kuru aldı. Üçüncülük ödüllerini; Reklam Projesi Kategorisinde, Ajans İlke ekibi, Tadelle Çocuk Çikolatası Reklam Projesi ile Hakan Köroğlu, Nurullah Aydın, Tuğçe Kuru; Etkinlik Projesi Kategorisinde, Ajans Piar ekibinin CamPiar Etkinlik Projesi ile Hikmet Uçak, H. Mertcan Yıldırım, Şevval Cihan, Ü. Gülsüm Toy kazandı.

İlgili Haberler