PAÜ ile Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzaladı

19.12.2023

Pamukkale Üniversitesi ile Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. arasında, Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere staj imkânının sağlanması ve Zorlu Enerji’nin üretim sahasında keşfedilen endemik bir tür olan “Sarı Banbul” bitkisinin korunması konularını kapsayan kapsamlı bir protokol imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol töreninde, protokol metni Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. Jeotermal Santralleri Bölge Müdürü Ali Er tarafından imzalandı.

Rektör Kutluhan: “Zorlu Enerji gibi bir şirketin Denizli’de yatırımlarının olması gurur verici”

Protokole ilişkin olarak Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Zorlu Enerji’nin ülkemizde faaliyet gösteren, alanında öncü şirketlerden biri olduğunu hatırlatırken, böyle bir şirketin Denizli’de de yatırımlarının olmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Gerek staj gerekse endemik bir tür olan “Sarı Banbul” bitkisinin araştırmasına yönelik iş birliği protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu protokolün hayırlı olması ve ikili ilişkilerin daha iyi noktalara taşınması temennilerinde bulundu.

İlgili Haberler