PAÜ İİBF’de Öğrenciler İçin Mentörlük Programı Uygulaması Başladı

27.05.2022

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrenci yetkinliklerini arttırmak ve iş dünyası atmosferine hazırlanmaları için mentorlük programı başlattı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “İİBF öğrencilerimizin mezun olduklarında kariyer adımlarını daha emin ve doğru atabilmeleri adına güzel bir dokunuş yapabilmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi.

Bu kapsamda başarılarıyla öne çıkmış kamu ve özel sektör yöneticileri ve iş insanları ile öğrencileri buluşturarak iş deneyimlerinin öğrencilere aktarılmasının sağlanması amaçlanıyor. Mentörler öğrencilere iş dünyasında başarılı olabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini, iş dünyasındaki tarafların beklentilerini, zorluklar ve fırsatları paylaşıp tecrübelerini aktarıyorlar. Mentörler bilgi ve tecrübelerini aktarmaktan mutlu olduklarını öğrenciler ise öğrendikleri teorik bilgilerle toplantılardan elde ettikleri iş dünyasında başarılı olabilmek için ihtiyaç duyulan tecrübeleri harmanlama fırsatı bulduklarını ifade ettiler.

PAÜ İİBF’de başlatılan mentörlük programına katkı veren kamu ve özel sektör temsilcileri arasında: Denizli Valisi Ali Fuat ATİK, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere; Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İş İnsanı Oktay Mersin, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun, KOSGEB Denizli Müdürü Dr. Aziz Acar, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, DENMERDER Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Serter, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İş İnsanı Melek Sözkesen, Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İş İnsanı Selim Kasapoğlu, ASKON Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Mehmet Samur, İş İnsanı Ahmet Özel, İş İnsanı Aslı Kasapoğlu, İş İnsanı Civan Sözkesen, Profesyonel Yönetici Gamze Solmaz, İş İnsanı Osman Makal, İş İnsanı Tayfun Öziş-Erikan, Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, PAÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı yer alıyor.

Mentörlük Programını PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Deyneli ve Arş. Gör. Dr. M. Atahan Yılmaz tarafından koordine ediliyor.

Dekan Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt pilot uygulama olarak başlattıkları mentörlük programının etkileyici sonuçları olduğunu ve öğrencilerin yetkinliklerini ve motivasyonlarını arttırdığını, programa olan büyük ilgi sonucu kontenjanların 1 dakikadan kısa sürede dolduğunu ifade etti. Bu durumun kendilerini cesaretlendirdiğini ve güz döneminde bu programın kapsamını ve fonksiyonlarını arttırarak devam etmek istediklerini vurguladı.

Mentörlük Programı Kapsamında İİBF Öğrencilerinden Rektör Kutluhan’a Ziyaret

Mentörlük Programı kapsamında İİBF öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan İİBF öğrencileri için dekanlık tarafından başlatılan mentörlük programı hakkında şunları kaydetti: “Kamu ve özel sektörden yöneticilerin tecrübelerini bu ülkenin geleceği olan gençlerimize, öğrencilerimize aktarmanın onları kariyer hayatlarında bilinçli, hazırlıklı ve daha da başarılı olmaları adına büyük önem taşımaktadır. Programın hazırlanması ve hayata geçirilmesinde emeği geçen Dekanımız Ensar hocamız ve tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Pamukkale Üniversitesi olarak ‘Üreten Üniversite’ şiarıyla bu ve benzeri programları desteklemeye devam edeceğiz. Bu program ile İİBF öğrencilerimizin mezun olduklarında kariyer adımlarını daha emin ve doğru atabilmeleri adına güzel bir dokunuş yapabilmenin mutluluğu ile hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

İlgili Haberler