PAÜ HAYAT ve PAÜ TOHSAM Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliğini Ziyaret Etti

09.05.2023

Pamukkale Üniversitesi Hayvanları Anlama Topluluğu (PAÜ HAYAT) ve Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ TOHSAM) geçtiğimiz günlerde ‘Hayvanların Hayatımızdaki Ve Doğamızdaki Önemi’ temalı bir gezi gerçekleştirdi.

PAÜ Öğrencilerinin hayvanlar üzerindeki duyarlılığını arttırmak amacıyla planlanan Bursa gezisi kapsamında HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Emekli Hayvanlar Çiftliğini ve Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne ziyaretler gerçekleştirildi.

Gezi kapsamında ayrıca Prof. Dr. Hüseyin Cihan tarafından öğrencilere Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi tanıtımı ile birlikte çevre faktörlerinin (insan etkileri dâhil) hayvanlar üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı.

Gezi programının devamında Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü’nde bulanan Doğa Kuşları Müzesi ve Kuş Gözlem Kulesi ziyaretinden sonra adada kısa bir doğa yürüyüşü yapıldı. Öğrenciler gezi kapsamında ayrıca Ağlayan Çınar, tarihi değirmen ve kiliseleri görmek veya tekne turu yaparak geziyi tamamladılar.

Gerçekleştirilen gezi ile ilgili PAÜ Hayat Öğrenci Toluluğu Başkanı Emre Karaca şunları ifade etti: “Bizim için çok eğlenceli bir gezi olmasının yanında katılan arkadaşlarımızın enerjisi bizleri daha çok mutlu ettiği için kendilerine teşekkür ederiz. Gezi sırasında bizleri yalnız bırakmayan hocalarımız Prof. Dr. Seçil Erökten, Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Asiye Bahtiyar’a çok teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu gezinin gerçekleşmesinde bizlere destek olan başta Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olmak üzere, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na, desteklerinden dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı’na ve Uludağ Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlgili Haberler