PAÜ HAYAT, “Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme” Projesini Anlattı

06.12.2022

Pamukkale Üniversitesi Hayvanları Anlama Topluluğu (PAÜ HAYAT) “Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme” projesi kapsamında Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonunda bir konferans düzenleyerek projelerini tanıttılar.

Konferansa Fen Fakültesi Dekanı DEKAMER Müdürü (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) Prof. Dr. Yakup Kaska, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim KISAÇ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Yakup Kaska’nın sunumuyla gerçekleşen konferansta DEKAMER’in görevlerini, çalışma konularını ve uydu izleme gibi alanlarda Türkiye’de ve Uluslararası alanda yaptığı faaliyetleri öğrenciler ve katılımcılar ile paylaşıldı. Konferansta ayrıca deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki ve dünyadaki türlerini, hayat döngülerini ve Türkiye’deki kumsalları ve kaplumbağaların nasıl korumaları gerektiği anlatıldı. DEKAMER’in gönüllülük faaliyetlerini, kişilerdeki olması gereken özellikler ve bilmesi gereken bilgiler neler olduğunu, Deniz Kaplumbağalarının doğumdan ölüme kadar suda geçirdikleri zaman içinde dünya ve deniz ekosistemine katkı sağlayıp ne kadar önemli olduğundan bahsedildi.

Topluluk Başkanı Emre Karaca etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu projemizde bizlere destek olarak; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere, Melek Sözkesen Konferans Salonunda toplulukların düzenlediği ilk etkinlik olmasını sağlayıp bizlere bu anı çok özel kıldığı için başta ev sahibi olmak üzere Eğitim Fakültesi Dekanlığına, desteklerinden dolayı Fen Fakültesi Dekanı ve DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska’ya, organizasyona katkılarından dolayı fen bilgisi ana bilim dalına, her daim bizlere desteğini kesmeyen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, en önemlisi ise Pamukkale Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz. Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Topluluklarına değer veren bir üniversitedir, bizde PAÜ HAYAT Ailesi olarak bu değere teşekkür etmek için Eğitim ve Fen Fakültelerimiz için tedarik ettiğimiz ‘Dünyadaki Kedi, Köpek, At Irkları’ duvar posterlerini 6 Topluluk Başkanı eşliğinde Eğitim ve Fen Fakültesi Dekanlarına taktim ettik. Bizleri bu projede yalnız bırakmayan Genç Liderler Topluluğu Başkanı Furkan Osman Yıldırım’a, Sosyoloji Topluluğu Başkanı Gizem Karabulut’a, İnşaat Topluluğu Başkanı Berzan Altun’a, Biyoloji Bilim Topluluğu Başkanı Pelin Çalık’a, Endüstri Mühendisleri Topluluğu Başkanı Berke Üçülçüm’e ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu Başkanı Hilal Güneş’e çok teşekkür ediyoruz. Pamukkale Üniversitesi bu yıl 30. Yılını Kutluyor bu kapsamda da 30. Yıl 30 Tema etkinliklerinin temalarından birisi de DEKAMER teması oldu. Sene boyunca bu kapsamda Pamukkale Üniversitesinde çalışmalar yürütüp üniversitemiz ve DEKAMER’in daha başarılı olması için hep birlikte kürek çekeceğiz.”

İlgili Haberler