Paü Hastanesi Askom Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

04.04.2018

2018 Yılı Mart Ayı ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) ile Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı PAÜ Hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

ASKOM ile Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı, PAÜ Hastanesi toplantı salonunda Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Başkanı  Uz. Dr. Burak Altan,    Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli ile ilimizde faaliyet gösteren Devlet Hastaneleri, Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yöneticileri, Özel Hastane Başhekimleri ve Acil Servis sorumlularının katılımıyla düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısının sunumuyla başlayan toplantıda 112 hizmeti veren tüm istasyonların ve hastane acil servislerinin 2018 Yılı Şubat ayı çalışmaları değerlendirildi. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri ve Acil Servislerin işleyişinin kolaylaştırılmasına yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu. Sevk Komisyonunda hastaneler arası hasta  nakillerinde kayıt işlemlerinin daha düzenli yapılması, yapılan uygulamaların iyileştirilmesine dönük kararlar alındı.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer verdiği bilgide;  geçen yıl acile başvuran hasta sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğunu bu nedenle acil sağlık hizmetlerinin problemsiz işleyişinin önem arz ettiğini, hastane öncesi ve sonrası hizmetlerin ve iletişimin geliştirilmesi açısından bu tür toplantıların yararlarını anlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Aylık olarak düzenlenen toplantıda, alınan görüş ve önerilerle 25 Nisan 2018 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesinde  yeniden toplanmak üzere son verildi.

 

 

İlgili Haberler