PAÜ Güvenlik ve Trafik İdari Kurulu’nun Yeni Kararlar

29.08.2023

Pamukkale Üniversitesi Güvenlik ve Trafik İdari Kurulu’nun, Pamukkale Üniversitesi Güvenlik ve Trafik (Ulaşım) Güvenliği Usul ve Esaslarının 2’inci maddesi gereği 28/08/2023 tarihinde almış olduğu kararlar yayınlandı.

Alınan yeni kararlara göre; Üniversite kampüsünde personel araçlarına yönelik olarak “plaka tanıma” sistemine en kısa zamanda geçilecek ve mevcut personel araç tanımlamaları yeni sistem üzerinden yapılacak, Üniversite ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında varılan mutabakat gereği, Büyükşehire ait belediye otobüsleri kampüs içerisine girmeyecek ve kampüs içi ulaşım “ring seferi” konulmak suretiyle sağlanacak, artan personel ve de buna bağlı araç sayısı nedeniyle, kampüs içinde oluşan araç yoğunluğuna bağlı oluşan otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla, kampüs içerisinde otopark alanları belirlenecek ve belirlenen alanlarda araç sahiplerinden “park ücreti” alınacak, kampüs içerisine yapılacak ziyaretlerde, güvenlik noktalarında verilecek “ziyaretçi kartı” ile ancak misafirlerin kabulü sağlanacaktır.