PAÜ Eğitim Fakültesi’nde ‘4. Bilim Eğitim Fuarı’ Yapıldı

20.04.2018

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Bilim Eğitim Fuarı’ ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seçil Erökten, Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Uysal, Dr. Öğr. Üyesi Gül Hanım Boran, Öğr. Gör. Yüksel Çekbaş, Araş. Gör. Dr. Esra Uçak tarafından Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğrencileri ile düzenlenen 4. Bilim Eğitim Fuarı’nın açılışını Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru gerçekleştirdi. PAÜ 4. Bilim Eğitim Fuarı’nın açılış törenine PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım İnce, Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bilge Can ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, fuara katılan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine PAÜ Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan hücrenin yapısının anlatıldığı kısa bir gösteri yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda 19-20 Nisan tarihleri arası süren 4. Bilim Eğitim Fuarı’nı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ fuarın ikinci gününde ziyaret ederek, PAÜ Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı proje ve çalışmaları inceleyip bilgi aldı.

Denizli’deki ve çevre illerden gelen çeşitli ilköğretim okulları öğrencileri ve öğretmenlerinin ziyaret ettiği 4. Bilim Eğitim Fuarı’nda 46 adet projenin yanında çeşitli deneyler, koleksiyonlar ve modeller yer aldı. 229 Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencisi tarafından günlük hayatta karşılaşılan problemleri bilimsel yöntemler kullanarak çözmek amaçlanarak hazırlanan toplamda 95 farklı proje ve deneyler sergilendi.

 

İlgili Haberler