PAÜ, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile İş Birliği Görüşmesi Yaptı

20.12.2019

Pamukkale Üniversitesi, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Sivil Toplum Akademisi” projesi kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile iş birliği görüşmeleri başladı.

Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmeye, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın başta olmak üzere, üniversite yöneticileri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında, farklı başlıklarda eğitimlerde, sivil toplum alanında kendini geliştirmek, farkındalık kazanmak isteyen bireyler için ve bununla birlikte Denizli yerelinde sivil toplum alanında çalışma yürüten dernek, vakıf gibi oluşumlardan katılımcı olacak bireylere kapasite geliştirme ve ağ güçlendirme noktasında destek vermek amaçlanıyor. Pamukkale Üniversitesinin akademik destek ve eğitmen desteği, eğitim konusu desteği gibi konularda katkı sağlaması hedeflenen projenin önümüzdeki günlerde 2020 yılı için yol haritası oluşturulması planlanıyor.

Projenin hedef kitlesi olarak, Denizli de bulunan sivil toplum örgütleri (Dernek, okul topluluğu, vakıf, platform vb.) içerisinde yer alan kadın, engelli, gençler başta olmak üzere tüm Denizli halkı olarak yer alıyor.

Projede ilk etapta, “Liderlik Eğitimi ve Duygusal Zeka, Sivil Toplum Kuruluşları için Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi, Sivil Toplum Kuruluşları Özelinde Müzakere ve Arabuluculuk Eğitimi, Gelin, Hakları Öğrenelim; Hak Temelli Yaklaşımlar (Genç, kadın, çocuk, mülteci), Sivil Toplum Kuruluşları için Lobicilik-Savunuculuk, Sivil Toplum Kuruluşları için Gönüllülük ve Katılım, Sosyal Girişimcilik, Çevrecilik ve İklim Hareketliliği, Kaynak Yaratma ve Proje Döngüsü Yönetimi, Kooperatifçilik-Sosyal Kooperatif” gibi eğitim konu başlıkları yer alacak.

İlgili Haberler