PAÜ Çocuk Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Uçurtma İle Çocuk Şenliği Düzenledi

07.05.2023

Pamukkale Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PAÜ Çocuk Üniversitesi) Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 uçurtma ile PAÜ Çocuk Şenliği düzenledi.

PAÜ Gölbahçe’de düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman başta olmak üzere çok sayıda aile, çocukları ile birlikte katıldı.

PAÜ Çocuk Üniversitesi’nin hazırladığı şenlik kapsamında Denizli halkı ve çocuklar Hıdırellez çoşkusuyla birlikte el ele vererek uçurtmalar uçurmanın keyfine vardı. Kınıklı Merkez Kampüste festival havasında birbirinden eğlenceli ve bilgilendirici atölyeler ve oyunlarla Cumhuriyetin 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Rektör Kutluhan: “Gelecekte üniversite okuyacak çocukların üniversitenin içerisinde oyun oynamaları kendilerini üniversite bahçelerinde hissetmeleri gelecek adına önemli bir dokunuştur.”

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte olduk. Onların kişisel gelişimlerini sosyalleşmelerini sağlayan Üniversitemizin çok tecrübeli hocalarının açmış olduğu atölyelerde kendi becerilerini gösterdiler, kendi sevdikleri oyunları oynadılar, bir şeyler yaptılar. Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin çok değerli hocalarının   düzenlediği bugün yapılan bu iki etkinlik çok fazla katılımla gerçekleşti. Her iki organizasyonu tebrik ederim. Gelecekte üniversite okuyacak çocukların üniversitenin içerisinde oyun oynamaları kendilerini üniversite bahçelerinde hissetmeleri gelecek adına önemli bir dokunuştur. Çocukluğumuzda geri döndüğümüz bu etkinlikleri düzenleyenlere tekrar teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bazı çocuklarla da özel sohbetlerde bundan Rektör Prof. Dr. Ahmet  Kutluhan çocukların gelecekte ne olmak istediklerini sordu. Çocukların Rektör Kutluhan’a ilginç cevaplar vermeleri ile güzel anlar yaşandı.

Düzenlenen çocuk şenliği ve hazırlanan çocuk etkinlikleri ile ilgili bir konuşma yapan PAÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici şunları aktardı: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında hazırladığımız PAÜ Çocuk Şenliği kapsamında 100 uçurtma hazırladık ve şenliğe katılan çocuklarımızla uçurtmaları uçurmanın keyfine vardık. Şenlik kapsamında ayrıca birçok çocuk atölyesi, tiyatro oyunları, origami, müzik etkinlikleri ve mini konser düzenlendi. Hıdrellez başlangıcı dolayısı ile küçük ikramlarımız katılımcı çocuklarımızın yüzünü güldürdü. Şenliğimizin hazırlanmasında desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Rektörlüğümüze, PAÜ Spor Merkezine, TEGEV, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfına, PAÜ Çocuk Üniversitesi’nde birlikte çalıştığım tüm hocalarıma ve şenlikte görevli gönüllü öğrencilerimize, Üniversitemizin öğrenci topluluklarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlgili Haberler