PAÜ, Aşure Hayrında Bir Araya Geldi

27.09.2019

Muharrem ayı vesilesiyle Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı’nda bin kişilik aşure hayrı düzenlendi.

PAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çiftçi, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Senatosu Üyeleri, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Yusuf Özcan, Personel Daire Başkanı Ramazan Oymak, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşure hayrı vesilesiyle Pamukkale Üniversitesi Ailesi bir araya gelirken, yaklaşık bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Aşure geleneği İslam kültüründe önemli bir yere sahiptir. Geçmişten günümüze gelen bu geleneğimiz birlikteliğin, sevginin,  paylaşmanın ve bereketin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bizler de Pamukkale Üniversitesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımız ile bir araya gelmenin mutluluğunu bu yıl da yaşıyoruz”.

 

İlgili Haberler