Pamukkale Teknokent’te Maker Meet-Up Etkinliği Gerçekleştirildi

08.11.2018

Pamukkale Üniversitesi Teknokent Yönetici A.Ş Maker Hareketi, Maker Garaj ve Etkin Teknolojiler AŞ’nin destekleriyle Aralık 2017 tarihinden bu yana düzenlenen “Denizli Maker Meet-Up” etkinliklerinin altıncısı, “Bilgisayar Programlama Dilleri” temasıyla, Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda 130 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkin Teknolojiler AŞ'nin kurucusu; Mustafa A. Güner moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan yaptığı açılış konuşmasında, Denizli’de ‘İnovasyon, Teknoloji, Tasarım ve Girişimcilik’ ekosisteminin merkezi Pamukkale Teknokent’in sunduğu imkanlar ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. 

Açılış konuşmasının ardından, Lab2023 Bilişim Teknolojileri AŞ Genel Koordinatörü Tayfun Öziş Erikan "Ruby - Ruby on Rails ve Açık Kaynak Felsefesi", Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Başkan Yardımcısı Mete Okan Erdoğan "Python Dilinin Gücü ve Geleceği", Mekatronik Mühendisi Raşit Evdüzen ve Elektrik Elektronik Mühendisi Çağatay Yılmaz "C Programlama Dili" başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek, katılımcılara ‘Bilgisayar Programlama Dilleri, Yazılım Projelerinin Yönetimi, Gömülü Yazılımlar, Yazılım Araçları, Bilişim Sektöründe Girişimcilik’ konularında bilgilendirmelerde bulundular.

Her ay farklı konularda gerçekleştirilmeye devam edecek ‘Denizli Maker Meet-Up’ etkinliği, Denizli’de teknolojinin farklı alanları ile ilgilenen kişi, firma ve kurumları bir araya getirerek, bilgi paylaşımını, iletişimi ve Denizli’de geliştirilen katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı projelerin sayısını artırmayı hedefliyor. 

Bu güne kadar gerçekleştirilen ‘Denizli Maker Meet-Up’ etkinlikleri sayesinde Denizli Maker Topluluğu 400’den fazla kişiye ulaşmış ve topluluğun katılımcı sayısı gün geçtikçe artmaktadır. 

İlgili Haberler