Öğrenciler vaka analizi yaptılar

31.01.2017

Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencileri ders kapsamında Abalıoğlu ve Erikoğlu Holding yöneticilerini ağırladı ve firmaların Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümülerini yaptı.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ders programında yer alan Uluslararası Ticaret Uygulama Atölyesi seçmeli dersinde üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek amaçlı vaka analizleri planlandı. Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan’ın yürüttüğü derste ilk vaka analizi  Abalıoğlu Holding A.Ş. iştiraki Açıkkart A.Ş. ile dijital olarak bir pazarlama uygulaması (app) geliştirme üzerine yapıldı. Toplamda 32 öğrenci tarafından hazırlanan uygulamalar Açıkkart A.Ş. Genel Müdürü Murat Kibaroğulları, İş Geliştirme ve Satış Direktörü Metin Gürbey ve Satış Geliştirme Yöneticisi Uğur Yıldız’ın oluşturduğu jürinin katılımlarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda sunuldu. Outliers grubu tarafından hazırlanan  “IOFF” bir mağaza indirim ve hediye dağıtım uygulaması birinci oldu. Yine Gupsigma ve İnnovation gruplarıda dereceye girdi. Birinci olan gruba Abalıoğlu Holding A.Ş. bünyesinde bulunan şirketlerde staj yapma imkanı ve tüm grup üyelerine kariyer koçluğu verildi.

İKİNCİ KONUK ERİKOĞLU

Vaka analizlerinin ikincisi Erikoğlu Endüstri Holding A.Ş. iştiraki Erikoğlu Emaye A.Ş. ile risk yönetimi üzerine yapıldı. Toplamda 32 öğrenci tarafından hazırlanan uygulamalar Erikoğlu Emaye Genel Müdürü Metin Karaatlı, Erikoğlu Endüstri Holding A.Ş. Mali İşler Koordinatörü Alper Varlıker ve MAT Akademiden Alper Cemal Ekiz’in oluşturduğu jürinin katılımlarıyla sunuldu. Grup varyans tarafından hazırlanan çözüm önerisi birinci oldu. Yine Çözüm Danışmanlık ve İnnovation gruplarıda dereceye girdi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, bu tip işbirliklerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunumlara geçildi. Program, dereceye giren grupların açıklanması ve plaket takdimi ile son buldu.

İlgili Haberler