Nesilden Nesile 100 Yıldır 19 Mayıs'ın İzinde Yürüyüşü

17.05.2019

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO), Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve Milli Mücadele için atılan ilk adımın 100. yılı nedeniyle Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü, Acıpayam İlçe Gençlik Spor Müdürlüklerinin desteği ve katılımı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Minik Öğrencilerle Büyükleri Buluşturan Yürüyüş

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı etkinlikleri Acıpayam’da öğretim hayatının ilk basamağında olan anaokulu öğrencileri ile son basamağında olan üniversiteli öğrencileri buluşturan “Nesilden Nesile 100 Yıldır 19 Mayıs'ın İzinde” temalı yürüyüş ile başladı. PAÜ Acıpayam MYO'nun bahçesinde başlayan programda ilçe merkezine kadar yürüyen üniversiteli öğrenciler, burada minik öğrenciler ile buluştu. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe; Acıpayam MYO öğrencileri ile birlikte Acıpayam Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Acıpayam Anaokulu ve Susam Sokağı Anaokulu öğrencileri katıldı. 

Başarılı Öğrencilere Ödül

Etkinlikler Acıpayam MYO’nun bahçesinde düzenlenen ödül töreni ile sürdü. Kitap okuma yarışması ve spor karşılaşmalarında dereceye giren Acıpayam MYO öğrencilerine ödülleri verildi. Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren Beytullah Duran, Naime Sala, Buse İpek, Esma Nur Tali, Osman Bölükbaş, Aysu Öğet, İsmail Güneş ödüllerini yarışma sponsoru Alim Arslan'dan alırken, Masa Tenisi Turnuvası'nın kazananları Seçil Ömek, Rukiye Tamkaç, Yasemin Özarslan, İshak Mazak, Hakan Demirkaya, Recep Ersin Erduğan  madalyalarını Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Müdür Yardımcıları; Öğr. Gör. İkbal Vurucu ve Öğr. Gör. Sanem Tüfekçi'nin elinden aldı. Acıpayam MYO bünyesinde düzenlenen futbol turnuvasında gol kralı olan Hakan Demirkaya da madalyasını futbol takımımızın çalıştırıcısı Öğr. Gör. Aylin Arık'tan aldı. 

Ödül töreninin ardından Acıpayam MYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri yoğun bir emekle hazırladıkları oyun ve eğitim materyalleri ile çocukları bilim, eğlence ve oyun ile buluşturdu. MYO öğrencileri, minik misafirleri ile dans edip şarkılar söyledi.

Oda Orkestrası Büyüledi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının ikinci bölümünde ise Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası bir konser verdi. Dinleyicileri evrensel ve yerel ezgilerle buluşturan Prof. Efe Akbulut yönetimindeki orkestra; Santuri Ethem Efendi'den Vivaldi'ye, Ali Ekber Çiçek'ten Yıldırım Gürses'e uzanan farklı sanatçıların eserlerini seslendirerek dinleyicileri büyülü bir müzik yolculuğuna çıkarttı.

 

İlgili Haberler