Mühendislik Fakültesi akredite oldu

19.07.2017

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat, Makine, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

Etkinlikte konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel; ‘2016 yılı içerisinde Mühendislik Fakültesi olarak başvuruda bulunduğumuz ve öz değerlendirme raporlarını sunduğumuz 5-7 Mart 2017 tarihleri arasında başlayan MÜDEK akreditasyon sürecinin sonunda İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri ikinci kez, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri ise ilk kez akredite olmayı başarmıştır. Fakültemizde önceki yıl akredite olan Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri ile birlikte akredite olan bölüm sayısı altıya ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği Bölümleri ise 2017 Temmuz ayında öz değerlendirme raporlarını göndermiştir. Önümüzdeki yıl içerisinde değerlendirmeleri yapılacaktır’ dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel konuşmasının devamında, ‘MÜDEK akreditasyon belgesi alarak 40 yıllık geçmişi olan mühendislik fakültemizde verilen eğitim, bağımsız kalite akreditasyon kuruluşu MÜDEK tarafından başarıyla onaylanmıştır’ diyerek akredite olmaya hak kazanan tüm bölümlerin başkanlarına, bölüm başkan yardımcılarına, öğretim üyelerine ve tüm araştırma görevlilerine bu süreçte yaptıkları çalışmalardan ve verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, ‘MÜDEK akreditasyonu, mezunlarımız için uluslararası standartlara uygun bir eğitim almış oldukları konusunda bir güvence anlamına gelmektedir. Üniversitelerden ve sanayiden gönüllü çalışan, değerlendirilen kurumla ilişkisi bulunmayan uzmanlar tarafından yürütülmekte olan MÜDEK değerlendirmeleri sonucu verilen bu akreditasyon ile mühendislerin temel mühendislik altyapısının yanı sıra, takım çalışması, tasarım, iletişim, proje yönetimi gibi becerilere ve etik uygulamalarla ilgili bilgiye sahip olmaları konusunda da bir güvence anlamı taşımaktadır’ dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan konuşmasının sonunda, MÜDEK akreditasyon sürecinde gösterdikleri üstün gayret ve çalışmalarından dolayı başta Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel olmak üzere tüm fakülte yönetimi ile bölümlerin tüm öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu. Akreditasyon çalışmalarının Pamukkale Üniversitesi’ndeki tüm bölümlere yayılarak devam etmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Kılınçarslan, bu tür akredite edilmiş lisans eğitimleri ile üniversite adının ulusal ve uluslararası tanınırlığına önemli ölçüde katkı sağlayacağını vurgulayarak, MÜDEK kalite belgesini almaya hak kazanan tüm fakülte bölümlerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan daha sonra tüm akredite olan bölümlerin başkanlarına akredite belgelerini takdim etti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel, akredite olma sürecinde emeği geçen tüm bölüm başkanları ve öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Mühendislik Fakültesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen kokteyl ile son buldu.

İlgili Haberler