'Modern Fizik ve İleri Teknolojiler' Paneli Düzenlendi

11.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Fakültesi, Fizik Bölümü tarafından 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Fizik, Modern Fizik ve İleri Teknolojiler Paneli” gerçekleştirildi.

‘Modern Fizik ve İleri Teknolojiler’ paneli saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Panelin açılış konuşmaları Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevgi Özdemir Kart tarafından yapıldı.

 

Dekan Kaska: “Elden Ele Projesinin bölümler arası ilişkilerin ve koordinasyonun artırılması ve ayrıca öğrenci akademisyen buluşmalarına katkı sağlaması açısından çok mutluyuz”

 

Dekan Prof. Dr. Kaska: “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Fizik Bölümünün düzenlemiş olduğu bu panelden dolayı bölüme ve panelistlere ve de ayrıca gelen katılımcılara teşekkür ederim. Fen-Edebiyat Fakültesinin bölünmesi sonucu kurulan Fen Fakültesinin yeni bir fakülte olmasına rağmen bu kısa sürede tüm bölümleriyle bilime katkı sunmaya devam etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Fakültemizin tüm eğitim ortamlarının gerek derslik gerek laboratuvarlar olsun modern hale getirilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bugünkü panelle birlikte tüm bölümlerimiz bilimsel etkinliklerine ara vermeden devam edeceği bilgisini sizlerle paylaşmak isterim. Geçtiğimiz aylarda başlattığımız Elden Ele Projesinin bölümler arası ilişkilerin ve koordinasyonun artırılması ve ayrıca öğrenci akademisyen buluşmalarına katkı sağlaması açısından da ayrıca mutluyuz. Bu proje sayesinde, akademisyenlerimizin koordinasyonunun artması ile çok daha büyük çaplı projelerde Fakültemizin adını duyuracağımıza inanıyorum.”

 

Dekan Prof. Dr. Kaska’dan sonra açılış konuşması yapan Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özdemir Kart, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bilime verdiği önem ve bu konuda söylemiş olduğu onun çok önemli sözlerine değinerek, tarihe damga vurmuş çok önemli bilim insanlarına ve özellikle Türkiye’deki fizik alanındaki akademisyenlerin; proje ve eserlerinden bahsederek bilime yaptıkları katkıları anlattı.

 

Prof. Dr. Muzaffer Adak, Doç. Dr. Cumhur Gökhan Ünlü ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Önder Karakılınç’ın panelist olarak katıldığı etkinlik soru cevap kısmından sonra sona erdi.

İlgili Haberler