Mehmet Akif’i saygıyla anıyoruz

31.12.2016

Pamukkale Üniversitesi olarak İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip, şair tabiatının heyecanlarıyla dalgalanan, edebi bakımdan kıymetli şiirlerin sahibi olan çok değerli Türk şairi ve İstiklal Marşı’mızın mimarı Mehmet Akif Ersoy, 27 Aralık 1936 yılında hayatını kaybetti. Eserleriyle Türk milletinin milli ve manevi duygularına ilham veren Ersoy, şiiri toplum için ve bir dava adına yazan, ama şiiri şiir yapan özelliklerden feragat etmeyen, Türkçe'nin bütün nüanslarını ve imkanlarını ustalıkla kullanan bir şairdi.

Türkiye ve İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan ünlü şairin, şiir anlayışı ve şiir gücü kadar ancak bir sosyologda bulunabilecek bütünü ve ayrıntıları yakalayabilen gözlem gücü İstiklâl Marşını bu denli etkili bir milli mutabakat metni haline getiren en önemli belgedir.

Pamukkale Üniversitesi olarak İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. 

İlgili Haberler