Makine Mühendisliği Öğrencileri Yenilikçi Fikirlerini Sergiledi

20.12.2019

Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Yenilikçi Fikirler Sergisi II” Mühendislik Fakültesi A Blok Fuaye Alanında gerçekleştirildi.

Yenilikçi Fikirlerini Sergisine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Behlül Bektaş, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Yenilikçi Fikirler Sergisi” ile Makine Mühendisliğinde eğitim alan öğrenciler bir araya geldi. Sergiye katılan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek sergiyle ilgili olarak öğrenci fikirlerinin iş Dünyasında da karşılık bulduğunun altını çizdi. Sergiye katılan Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Behlül Bektaş ve diğer bilim insanları öğrenci projeleri üzerinde beyin fırtınası yaparak yenilikçi fikirler oluşturulması sürecine katkı sağladılar.

“Devrim Arabaları Yok Olmasın”

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan İl KÜSİ temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan kısaca şunları ifade etti: “Makine Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında dönem projeleri kapsamında şekillenen fikirlerin bu sergi kapsamında sunulması, geleceğimiz olan yavrularımızın küçük adımlar ile profesyonel hayata hazırlanmasında önem arz etmektedir. Sunulan yenilikçi fikirlerin yeşermesine zemin hazırlayan bu tür etkinlikler diğer taraftan AR-GE/ÜR-GE eko sisteminin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Üniversitemiz ve Denizli’mizin birer mensubu olan öğrencilerimizin alın terleri ile hayallerinin/fikirlerinin gerçek dünyada ürüne dönüşmesi ülkemizin yarınına güç katacaktır. Bu bağlamda kurumsal kültürümüzün esas itibari ile öğrencilerimizin yanında olduğunu müşahede etmekle birlikte bu tür aktivitelerle birbirine bağlanacak ve bir kartopu gibi büyüyecek sinerjimizin ülkemize hizmette ana etmen olduğu kanaatindeyim. Artık Devrim arabalarımız yok olmasın”. Mehmet Orhan açıklamasının son kısmında etkinlikte emek harcayan Mühendislik Fakültesi Dekanlığındaki paydaşlarına şükranlarını sundu.

İlgili Haberler