Lezzet Ustaları Paü’de Buluşuyor

02.03.2017

Pamukkale Üniversitesi Gastronomi Topluluğu’nun organizasyonuyla Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) ve Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin işbirliği ile Denizli'de düzenlenecek olan "Yöresel Gastronomi Festivali" 10 Mart 2017 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Panel, konferans, yöresel yemek sunumları, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımları, sergi ve workshop gibi birçok etkinliğin yer alacağı festivalde TAŞPAKON 7 bölge federasyonu ile yer alırken, Türkiye ve K.K.T.C ‘den yaklaşık 40 üniversite katılım sağlayacak. TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı E. Aykut Yenice, Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, Chefs Table Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Serkan Bozkurt, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Yemek Stilisti ve Fotoğrafçısı Mesut Erdoğan, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi E. Kemal Sevinç ve Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal panelist ve konuşmacı olarak Yöresel Gastronomi Festivali'nde deneyimlerini paylaşacaklar.

Katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yemek yarışmasında ödülleri toplayan PAÜ Gastronomi Topluluğu’nun başkanı Emre Erdönmez yaptığı açıklamada “Yöresel Gastronomi Festivali”nin Denizli’de büyük bir katılım ile gerçekleşiyor olmasından ve değerli katılımcıları ağırlıyor olmaktan duyduğu mutluluğu ve onuru ifade etti. PAÜ Gastronomi Topluluğu’nun 2013 yılından bu yana beklentilerin üstünde bir büyüme hızı göstererek yoluna devam ettiğini kaydeden Erdönmez, PAÜ bünyesinde sayısız etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, ileriki dönemler için yeni planlamalar yaptıklarını söyledi. Festivale katılanların Yemek Stilisti ve Fotoğrafçısı Mesut Erdoğan’ın fotoğraflarından oluşan “Yöresel Gastronomi Fotoğraf Sergisi”ni de gezme imkanı bulacağını belirten başkan Erdönmez, Yöresel Gastronomi Festivali'nin ülkemize, Türk Mutfağına ve camiasına hayırlara vesile olmasını dilerken başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a  ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal’a, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Denizli Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Metro Gross Market olmak üzere emek ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz dedi.

 
         Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ve fotoğrafları www.yoreselgastronomifestivali.com      adresinden alabilirsiniz.

 

İlgili Haberler