Kur-An’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Ödül Töreni

10.05.2017

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Kur-an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Ödül Töreni” etkinliği gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkci, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Savaş, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih İbiş ve Doç. Dr. Osman Oruçhan,  Denizli eski milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Merkezefendi İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih İbiş’in “İlahiyat Bilinci” başlıklı konuşmasından sonra yarışmaya geçildi. Jüri üyeliklerini, İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Karataş, İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı İsmail Yalçın, Kur-an’ı Kerim Okuma ve Kıraat Anabilim Dalı Başkanı Flamur Kasami’nin yaptığı yarışmada, İlahiyat Fakültesi öğrencileri Osman Kurt, Yusuf Koç, Mohamed Sheikh Aweys, Mustafa Doğaç, Mücahit Seylan ve Enes Malik Filiz yarıştı. 

“Doğru okuma, tecvit-mahreç, makam ve ses” kriterleri üzerinden yapılan puanlamada birinciliği Yusuf Koç, ikinciliği Mustafa Doğaç elde ederken, Mohamed Sheikh Aweys ise üçüncü oldu.  Etkinliğin sonunda, çok kısa bir sürede Kur-an hıfzını tamamlayarak hafızlık belgesi alan ve ödüle layık görülen İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ağlamış Kur-an’ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin dağıtılmasından sonra etkinlik sona erdi.

İlgili Haberler