Kur-an’ı Anlamak

12.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Eleştirel ve Analitik Düşünme Topluluğu tarafından “Kur-an’ı Anlamada Kritik ve Analitik Düşünmek” adlı konferans düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda yoğun katılım ile gerçekleşen konferansta Kur-an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan konuşmacı olarak yer aldı. Konferansın açılış konuşmasını, İletişim Fakültesi Dekanı ve Eleştirel ve Analitik Düşünce Topluluğu’nun danışmanı Prof. Dr. Halil Savaş gerçekleştirdi. Prof. Dr. Savaş konuşmasında, Eleştirel ve Analitik Düşünme Topluluğu’nun hayatın her yönüne ilişkin; helal ve sağlıklı yaşam, medya ve iletişim, medya okur-yazarlığı, israfın önlenmesi gibi faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, eleştirel ve analitik düşünmenin toplumun her bireyi tarafından bir yaşam tarzı haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Sonrasında söz alan Abdurrahman Katlan, Kur-an’ı Kerim’i anlayarak, idrak ederek kendimiz için okunması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün Denizli’de herkesin evinde Kur’an’ı Kerim vardır, bu çok güzel bir şey. Allah-u Teala Kur-an okunsun, üzerinde tartışılsın, tefekkür edilsin, dikkatle irdelenerek okunsun diye indirmiştir ancak günümüzde Kur-an’ı Kerim’in sayfalarına verdiğimiz değeri anlamına vermiyoruz, toplumumuzun sadece %5’i manasını merak ediyor. Bu algının değişmesi gerekir. Kur-an’ı Kerim hayatımıza yön vermemiz için indirildi, sadece ölülerin arkasından okunmak için değil” şeklinde konuştu.

Katlan, sözlerinin devamında Kur-an’ı Kerim’in son mesaj olduğunu söyleyerek “Arşın sahibi olan Allah, bizi muhatap kabul etmiş ve bize son bir mesaj göndermiş, bu mesajdan sonra başka bir mesaj gelmeyecek. O son mesaj bugün önümüzde, hiçbir harfi değişmeden, değişmeyeceği garanti altına alınarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Etkinliğin sonunda Abdurrahman Katlan adına ÇEKUD’a (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) fidan bağışında bulunuldu.

İlgili Haberler