Konferans Salonuna Hayırseverlerin İsmi Verildi
PAÜ Kale MYO Konferans Salonu’na, binanın bulunduğu arsayı bağışlayan; Hümayla Özcan Soylu ve Kevser Nilgün Ulubaşoğlu’nun aileleri, Sıdıka ve Bekir Sıtkı Özsoy’un ismi verildi. Sıdıka-Bekir Sıtkı Özsoy ismi ile anılacak olan konferans salonunun tabelasını Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve hayırsever Hümayla Özcan Soylu birlikte astılar.
Kale Meslek Yüksekokulu (Kale MYO)’da, konferans salonuna, hizmet binasının bulunduğu arsayı hibe eden hayırseverler Hümayla Özcan Soylu ve Kevser Nilgün Ulubaşoğlu aileleri Sıdıka ve Bekir Sıtkı Özsoy’un ismi verildi. Sıdıka-Bekir Sıtkı Özsoy Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile hayırseverler; Hümayla Özcan Soylu ve Kevser Nilgün Ulubaşoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.
Düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, öğretim elemanları ve bağışçılar ile aileleri katıldı.
Rektör Kutluhan: “İlçelerimiz, Yüksekokullarımıza Sahip Çıkıyor”
Tören, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve hayırsever Hümayla Özcan Soylu tarafından konferans salonunun tabelasının asılması ile başladı. Ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına; ilçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri ve ilçede yaşayan tüm kesimlerin sahip çıktığını ve ellerinden gelen tüm desteği özverili bir şekilde verdiklerini dile getirirken, sundukları katkıdan dolayı tüm meslek yüksekokulları adına teşekkürlerini iletti. Bu hayırlarla birlikte, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin bilime, ülkeye ve insanlığa faydalı işler yapmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kale MYO’nun bulunduğu araziyi bağışlayan hayırseverlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerinin devamında şunları söyledi: “İnşallah bu hizmetlerin sevapları, buna vesile olan hayırseverlerimize yazılır. Pamukkale Üniversitesi, değişen misyonu ve değişen vizyonu ile yeni bir bakış açısı getirdi. Daha önce, ilçelerde okullara ne gerek var düşüncesi oluyordu. Ancak ben, ilçeleri gezdim. Hangi okullarda, hangi programların açılabileceğine toplantılarda karar verdik. Kale Meslek Yüksekokulumuz, çok şanslı bir okul. Müdürümüz sanat tarihi öğretim üyesi ve aynı zamanda Eksi Kale’de kazı başkanı. Kale’ye çok sık gelen bir hocamız, Okulumuzun müdürlüğünü yapıyor. Sayın müdürümüze çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlçelerin, okullara sahip çıkması çok önemli. İlçelerimiz, okulların yapılması için çok uğraştılar. Kale’de yerel yönetimlerimiz, kaymakamlığımız aracılığı ile emniyetimiz öğrencilerimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması adına çok çalışıyorlar. Sayın Kaymakamımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyelerimiz de öğrencilerimizin barına sorunları ile yakından ilgileniyor. Biz diyoruz ki, ilçelerimizde o ilçenin kültürüne, mesleki geleneğine uygun bölümler olsun. Kale’nin yeni açılacak bölümleri ile doluluk oranlarını daha yukarı çıkarılacak olması bizler için takdire şayandır.”
Gerçekleştirdiği konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, hayırseverler adına PAÜ İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Sivrioğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.
Program, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Kale MYO’ya yaptıkları katkılardan dolayı Kaymakam Abdulkadir Şahin ve Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’a şilt takdimi ile devam etti. Sonrasında, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, Rektör Prof. Dr. Kutluhan ve protokol üyelerine, Kale’de bulunan mezar taşları üzerine yaptığı bilimsel çalışmaları derlediği bir kaynak olan ve editörlüğünü üstlendiği “Cumhuriyet Dönemi Mezar Taşları” isimli kitabını hediye etti.
Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç ile birlikte Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin ve Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ı makamlarında ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Kale temasları, yöreye özgü mahsullerden elde edilen ürünlerin satışının yapıldığı Kale Pazarı isimli firma ziyareti ile sona erdi. Denizli’deki ilçelerin yöreye özgü ürünleri ile dünya pazarında yer alması konusunda önemli projeleri hayata geçirmeye devam eden Rektör Kutluhan, bu bölgede yetiştirilmiş tarım mamullerinden elde edilen bakliyat, salça, reçel, kuru biber, tarhana, erişte, ceviz gibi ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.