Kale MYO’da “Türk Dünyasında Kadın” Konferansı Düzenlendi

10.03.2020

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türk Dünyasında Kadın” konulu konferansın konuşmacı konukları, Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nergis Biray, Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant ile Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aslı Çavuşoğlu Aksoy oldu.

Kale Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Kale İlçesi kamu yöneticileri, ilçe kurum çalışanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, köy-mahalle muhtarları, kale halkı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Samet Serin’in açılış konuşmasını takiben Prof. Dr. Nergis Biray: Yenileşme (Ceditçilik) Hareketi Çizgisinde Türk Kadını, Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant: Tarihten Bugüne Türk Kadını ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aslı Çavuşoğlu Aksoy: Feminizm, başlıklı konuşmalarını ve sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferans sonunda Kale Kaymakamı Samet Serin ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Beyazıt tarafından konuşmacılar: Prof. Dr. Nergis Biray, Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant ile Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aslı Çavuşoğlu Aksoy’ a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

İlgili Haberler