Kadavra bağışçısı oldular

29.05.2017

Türkiye’de tıp alanında yapılan çalışmaları geliştirmek, bu konuda insanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Anatomi Anabilim Dalı tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, akademisyenler ve gönüllü kadavra bağışçıları katıldı.

Türk Tıp tarihinde bilimsel anlamda katkı sağlamak adına bedenini kadavra olarak ilk bağışlayanlardan, Türkiye’nin ilk olimpiyat sporcularından ve Türkiye’nin ilk bisiklet atölyesinin kurucusu Cavit Cav’ın hikâyesinin anlatıldığı ‘Anatomiye Adanmış Bir Beden’ adlı sunumu Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Araştırma Görevlisi Mehmet Demirci tarafından yapıldı.

Yapılan sunumun ardından konuşma yapan Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, Türkiye’de tıp biliminde ilerlemesinde gönüllü kadavra bağışının önemine değinirken, bilime katkı sağlamak adına da bunun bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görülebileceğini vurguladı. Prof. Dr. Adıgüzel, Pamukkale Üniversitesi’ne yakın zamanda yaklaşık 15 kişinin gönüllü kadavra bağışçısı olmak için fakülteye resmi başvuru yaptığını açıkladı.

Yapılan konuşmanın ardından etkinliğe konuk edilen gönüllü kadavra bağışçıları Zekeriya Soygül ve Fatih Aydınlık Türk bilimine yapılan gönüllü bağışların önemine değindiler.

İlgili Haberler