İTS CUP Masa Tenisi Turnuvası’na Yoğun İlgi

02.12.2022

Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluşunun 30. yılı münasebetiyle “30 Yıl 30 Tema Etkinlikleri” kapsamında birincisi düzenlenen ve 22 sporcunun katıldığı İTS CUP Masa Tenisi Turnuvası 29-30 Kasım 2022 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi’nde yapıldı.

İletişim Fakültesi koordinatörlüğünde İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle birincisi düzenlenen İTS CUP Masa Tenisi Turnuvası İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan arasında yapılan açılış maçıyla başladı.  Açılış maçı öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Ali Soylu “Eğitime önem verdiğimiz kadar spor faaliyetlerine de önem veriyoruz.” dedi. Soylu, konuşmasında programın düzenlenmesinde emeği geçen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan’a, PAÜ Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Utku Alemdaroğlu’na, müsabakaları yöneten hakemlere, katılan sporculara ve izleyicilere teşekkür etti. Soylu ayrıca turnuvanın koordinasyonunda emeği geçen İletişim Fakültesi turnuva birim koordinatörü Dr. Öğr. Ü. Hayrullah Yanık’a, Turizm Fakültesi turnuva birim koordinatörü Dr. Arş. Gör. Özge Kılıçarslan’a ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu turnuva birim koordinatörü Öğr. Gör. İbrahim Halil Kazoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Toplam 22 Sporcunun Yer Aldığı Turnuvaya Öğrencilerden Yoğun İlgi

22 sporcunun katıldığı İTS CUP Masa Tenisi Turnuvası’nda 14 Erkek, 8 Kadın sporcu yer aldı. Açılış maçının ardından karşılaşmalara geçilen turnuvanın birinci gününde 14 müsabaka oynandı. Turnuvanın ilk günü oynanan maçlar sonucunda Turizm Fakültesi’nden 1, İletişim Fakültesi’nden 3 ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan 4 sporcu yarı finale yükseldi.

7 karşılaşmanın yapıldığı turnuvanın ikinci günü çekişmeli müsabakalar gerçekleşti. Kadınlar kategorisinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Aysun Bozkurt birinci, İletişim Fakültesi’nden Kübra Çimen ikinci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Ayşe Bodur üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Alperen Ertaş birinci, İletişim Fakültesi’nden Kadir Ketenci ikinci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Harun Tozlutepe üçüncü oldu.

Turnuva ödül töreninde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu “İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu çok güzel bir iş birliği örneği verdi.” diyerek Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’a ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nergis Biray’a teşekkür etti. İTS Cup, ilk üçe giren sporculara madalya ve çeşitli hediyelerin verildiği ödül töreni ile son buldu.