İTBF’de Eğitim ve Kariyer Seminerlerinin 8’incisi Düzenlendi

29.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde (İTBF) Eğitim ve Kariyer Seminerlerinin sekizincisi öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

“Kariyerimi Nasıl İnşa Ederim?” başlığıyla konuk konuşmacı Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Yılmaz Hasret tarafından verilen seminer, öğrencilerin üniversite hayatı boyunca kariyer planlamalarında ilk yıldan mezuniyete kadar dikkat etmeleri gereken noktalara ve nelere öncelik vermeleri gerektiğine dair kapsamlı ve yönlendirici bilgiler sundu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt yaptığı seminerde yaptığı konuşmada “Öğrencilerimiz ümitsizliğe düşmeden her anlarını kendilerini geliştirmek ve yenilemek üzere çaba üzerinde olmalılar. Zamanlarını ve önlerine çıkan fırsatları iyi değerlendirmeliler. Kader gayrete aşıktır. Anonim bir beyitte 'Geçti mazi, çekme istikbale gam/Dem bu demdir dem bu dem' dizelerinde anı anlamak ve  en doğru, faydalı şekilde yaşamak gerektiği belirtilir. Bu beyitten ilhamla her anımızı değerlendirmeli ve kendimizi geliştirmek için çaba ve gayret içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu. Seminer bitiminde konuk konuşmacıya Dekan Prof. Dr. Beyazıt tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

İlgili Haberler