İTBF’de “7. PACES Lisans Öğrencileri Konferansı” Gerçekleştirildi

19.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından bu sene 7.si düzenlenen ‘Paces Öğrenci Konferansı’ genç araştırmacıları ve geleceğin akademisyenlerini ağırladı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda açılışı yapılan konferansın bu seneki teması ‘kültür’ olarak belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt'ın açılış konuşmasıyla başlayan konferans, Türkiye’deki 12 farklı üniversite (Pamukkale Üniversitesi, TED Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) ve bu üniversitelerin İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Sosyoloji, Çevirmenlik ve Tercümanlık gibi çeşitli bölümlerinden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konferans, genç akademisyenleri dil, edebiyat ve kültür alanlarında bir araya getirerek kendi çalışmalarını sunma, düşüncelerini paylaşma ve tartışma fırsatını sağlamayı amaçladı.  Aynı zamanda, Cumhuriyetin 100. yılında kültür ve edebiyatın zengin mirasının genç nesillere aktarılmasının önemi de vurgulandı.

Düzenlendiği ilk yıldan itibaren umut vadeden öğrencilerin akademik kariyerlerinde bir adım olmayı hedefleyen PACES, bu sene konuk konuşmacı olarak Yaşar Üniversitesinden Dr. Trevor John Hope’u ağırladı. Edebiyat ve kültür konularında değerli görüşlerini katılımcılarla paylaşan Dr. Hope, genç araştırmacılara ilham verici bir bakış açısı sundu.

Konferansın sonunda, genç araştırmacılar verdikleri katkılardan dolayı onurlandırıldı ve konferansın 2024 Mayıs’ta “Doğa” temasıyla gerçekleştirileceği duyuruldu. 

İlgili Haberler