İstiklâl Marşımız ve Millî Kökleri Düzenlenen Konferansta Ele Alındı

24.05.2021

Pamukkale Üniversitesi ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ kapsamındaki etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından düzenlenen “İstiklâl Marşımız ve Millî Kökleri” konulu konferansın konuk konuşmacıları ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir oldu.

Akademik ve idari personelin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü, PAÜ Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Akdoğan üstlendi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir konuşmasına Millî Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un karakterinin oluşmasına sebep olan annesinin memleketi olan Buhara ile babasının memleketi olan Şuşitsa’nın medeniyet tarihimizdeki yerine ve önemine değinerek başladı.

Akif’in hayatında önemli yere sahip olan Mısır, Lübnan, Hicaz ve İstanbul ile birlikte İstiklâl Marşı’nı gönül coğrafyamız üzerinden okuyan Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Türkçe’nin çekilmediği gönül coğrafyamıza kayıtsız kalınamayacağını ve bu şuurun bir istiklâl meselemiz olduğunu, Akif’in hayatının da bu ülküye adanmış olduğunu vurguladı. Aydemir son olarak, bu şuurla hareket eden Prof. Dr. Abdullah Akdoğan’a, gıyabında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a ve konferansı ilgiyle takip edenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler