İŞKUR tarafından Kariyer Planlama dersinde “İş Arama Becerileri Eğitimi” Yapıldı

08.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda Kariyer Planlama Dersi kapsamında Denizli İŞKUR tarafından 4-6 Aralık tarihlerinde “İş Arama Becerileri Eğitimi” gerçekleştirildi.

PAÜ Honaz MYO Konferans Salonunda, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları/İş Kulübü Liderleri Dönay Şanlıalp ve Taner Beter tarafından gerçekleştirilen “İş Arama Becerileri” eğitiminde, mezun olma aşamasına gelmiş öğrencilerin iş gücü piyasasına hazırlanabilmeleri için; işveren görüşmeleri/mülakat teknikleri, kurum faaliyetleri, iş arama yöntemleri, iş gücü piyasasının tanınması, doğru ve etkili özgeçmiş hazırlanmasına yönelik öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı.

Honaz MYO’daki; Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık, Hukuk, Muhasebe ve Vergi, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Pazarlama ve Reklamcılık, Yönetim Organizasyon bölümlerinde yer alan öğrenciler, ders müfredatında yer alan “Kariyer Planlama” dersi içeriğine uygun olarak gerçekleştirilen eğitimlere ayrı ayrı bölümler bazında katılım sağladı. Öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinin de ele alındığı eğitimde öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.