İnsan Haklarına Hukuk Devletinden Bakmak Konulu Konferans Gerçekleştirildi

14.12.2022

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Tavas Meslek Yüksekokulu (Tavas MYO) ile Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun (Tavas SHMYO) birlikte organize ettiği İnsan Haklarına Hukuk Devletinden Bakmak konulu konferans gerçekleştirildi.

Tavas Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte her iki yüksekokulun da müdürlük görevini yürüten Doç. Dr. Selim Parlaz açılış konuşması yaptı. Doç. Dr. Parlaz konuşmasında insan haklarının tarihini kısaca özetleyip sözü Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Kahan Onur Arslan’a bıraktı.

İnsan haklarının ne olduğu, insan haklarının gelişimi, insan hakları konusunda devletlere düşen görevlerin ayrıntılı bir şekilde işlendiği konferans soru cevap şeklinde tamamlandı. Tavas İlçe Protokolü ve öğrencilerin ilgiyle dinlediği konferans, konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Kahan Onur Arslan’a Doç. Dr. Selim Parlaz’ın hediye takdimiyle sona erdi.