İlk Yardım Eğitimlerinin İkincisi Gerçekleştirildi

12.05.2023

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, akademik ve idari personelinin acil durum ve ilk yardım bilgilerini güncel tutmak adına, geçtiğimiz dönem ilkini gerçekleştirdiği temel ilk yardım eğitimlerinin bu kez ikincisini düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, akademik ve idari personele yönelik ilk yardım eğitimleri düzenledi. İlki, 2022-2023 Akademik Yılı Güz Döneminde gerçekleştirilen eğitimlerin ikincisi 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi lisansüstü dersliğinde gerçekleştirildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen ilk yardım eğitimine 24 personel katılırken, eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda katılımcılara Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından katılım belgesi takdim edildi; ilk yardım kimliği verildi.

Düzenlenen eğitimler ile ilgili olarak PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt yaşanabilecek acil durumlarda çevremizde bulunan kişilerin zarar görmemesi için alabilecek önlemlerin başında, ilk yardım uygulamalarını öğrenmek ve ilkyardım becerilerini güncel tutmak geldiğine dikkat çekerken, bu tür eğitimlerin önemine değindi. Yaşanan son deprem felaketi sonrasında her bireyin hem arama kurtarma hem de ilk yardım eğitimi hususunda eğitimli olmasının öneminin daha da arttığını dile getiren Prof. Dr. Beyazıt, eğitimlere katılan personele teşekkürlerini iletti.

İlgili Haberler