İlk Kez Tiyatro İzleyen Çocuklar “Eşit Masallar”ı Çok Sevdi

05.01.2023

Pamukkale Üniversitesi Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ TOHSAM) tiyatro izleme fırsatı bulamamış çocukları tiyatro ile buluşturmak için düzenlediği sosyal sorumluluk etkinliğinin ikincisinde “Eşit Masallar” adlı tiyatro oyununu çocuklarla buluşturdu.

PAÜ TOHSAM’ın ikinci kez düzenlediği tiyatro etkinliğinde aralarında işitme engelli çocukların da yer aldığı daha önce hiç tiyatroya gitmemiş   ilk ve orta öğretim öğrencisi yaklaşık 500 çocuk “Eşit Masallar’’ isimli oyunu Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezinde (Devlet Tiyatroları Denizli Devlet Tiyatrosunda) izleme fırsatı buldu. Oyunu başından sonuna kadar büyük ilgi ve heyecanla izleyen çocuklar yaklaşık bir saat süren oyunun sonunda mutlu bir şekilde ilk tiyatrolarını izlemenin  verdiği sevinçle salondan ayrıldılar.

Yapılan sosyal sorumluluk etkinliği ile ilgili PAÜ TOHSAM Müdürü Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu şunları ifade etti: “Bu anlamlı projemizde bize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere oyunumuza seyirci olacak öğrencilerin okullarıyla koordinasyonu sağlayan  Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne, toplu taşıma araçlarıyla bu öğrencilerimizi etkinliğimize getiren  Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimize,  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Fatih Yayla’ya ve oyunu sahneleyen tiyatro ekibine teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler