İİBF’de “Makine Öğrenmesi Portföyleri Piyasaya Karşı: Fraktal-HRP Algoritması” Konulu Seminer Yapıldı

11.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’nde Doç. Dr. Umut Uyar tarafından “Makine Öğrenmesi Portföyleri Piyasaya Karşı: Fraktal-HRP Algoritması” konulu seminer verildi.

PAÜ İİBF Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda 2023-2024 Bahar döneminin ilk Gün Ortası Semineri, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Uyar tarafından verildi. “Makine Öğrenmesi Portföyleri Piyasaya Karşı: Fraktal-HRP Algoritması” adlı konuşmasıyla konuşma yaptı.

Seminerde, finans camiasında yeni bir dönemin başladığını ifade eden Doç. Dr. Uyar, yazılımların finansal piyasalarda önemli miktarda yatırımı yönettiğini vurguladı. Doç. Dr. Uyar, geliştirilen hibrit bir algoritma olan Fraktal-HRP’nin kendisinden önce geliştirilen birçok teknik ve algoritmanın eksik bıraktığı noktaları tamamlayan bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, yatırımcıların Fraktal-HRP ile daha güvenli ve istikrarlı bir şekilde portföylerini yönetmelerini sağlayacağını vurguladı.