İİBF’de Çalışma Yaşamında Dönüşümler ve Sosyal Güvenlik Konulu Bir Seminer Gerçekleştirildi

22.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Bekir Can Kerek Konferans Salonu'nda gerçekleşen 2023-2024 Bahar dönemi Gün Ortası Seminerinde, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ‘Çalışma Yaşamında Dönüşümler ve Sosyal Güvenlik’ başlıklı bir sunum yaptı.

Konuşmasında Prof. Dr. Karadeniz, çalışma yaşamındaki dönüşümleri teknoloji, yeni meslekler ve iş ilişkileri bağlamında detaylıca ele aldı. Özellikle çalışma yaşamında teknolojideki gelişmeler ile birlikte yaşanan dönüşümlere ve çalışanların sosyal güvenlik hakları üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Çalışma yaşamının dönüşümünün istihdamın yapısına etkisi, farklı çalışma biçimlerinin ortaya çıkması ve çalışanların sosyal haklarına ışık tutması yönüyle önemli bir bilgilendirme ve etkileşim platformu olan seminerde ayrıca, nüfusun yaşlanmasının çalışma yaşamı ve sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkisine ilişkin detaylar da paylaşan Prof. Dr. Karadeniz seminere katılan öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür ederek, dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. 

İlgili Haberler