İİBF’de ‘Acil Durumlara Müdahale Eğitimi’ Düzenlendi

02.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İBFF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından açılan İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında fakülte öğrencilerine Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı personeli tarafından “Deprem, Yangın Söndürme ve Tahliye” konularında eğitim verildi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, fakülte öğretim üyeleri ve İş Sağlığı ve güvenliği dersini alan öğrencilerin katıldığı eğitimde; “Deprem, Yangın önleme, koruma, tahliye, kurtarma ve yangınla mücadele konularında bilgiler verildi.

Eğitimde ayrıca binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik kapsamında ileride çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev alacak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine kullanılan her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınlara ilişkin bilgiler ve muhtemel yangın ve afet durumlarında zararı en aza indirebilecek farkındalıklarını artırmaya yönelik açıklamalar da yapıldı. Son olarak eğitim sonunda yangın söndürme araçları tanıtılarak nasıl kullanılacakları uygulamalı gösterildi. Öğretim üyeleri, Pamukkale Üniversitesi Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Sivil Savunma Uzmanı Hanım Girdal ve tüm öğrencilerin katılımı ile güvenli alanda yangına müdahale eğitimi kapsamında yangın söndürme tüpleri boşaltılarak söndürme işlemi yapıldı.

Etkinliğin sonunda, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz ve İş Sağlığı ve Güvenliği dersini yürüten Öğretim Üyesi Necla İrem Ölmezoğlu İri tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

İlgili Haberler

Son Haberler