II. Uluslararası Serahsî Sempozyumu PAÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

24.10.2023

Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü ve Kırgızistan Oş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek olan II. Uluslararası Serahsî Sempozyumu, 27-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Yatağan’daki Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yaşantısı, görüşleri ve eserleriyle hem İslami ilimler tarihinde köşe taşlarından birisi, hem de hukuk nosyonu ve hukuk felsefesi açısından çağdaş hukukçuların da tanıdığı bir isim olan Ebû Bekr Muhammed b. Ebî Sehl es-Serahsî’nin (ö. 483/1090) İslam dünyasındaki tesirleri, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramına katkısının ele alınacağı sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Gaye Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. M. Cevat Akşit, Lübnan - Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat Mıkatı, Oş Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Gaparalıevich, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden altmıştan fazla uzman bilim insanı ve araştırmacının katılması planlanıyor.

27-28 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak sempozyum programı ile ilgili detaylı bilgiye https://www.pau.edu.tr/islamiilimler/tr/sayfa/ii-uluslararasi-serahs%C3%AE-sempozyumu-ozet-bildiri-kitapcigiii-international-serahsi-symposium-summary-presentation-booklet linkinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler