Hukuk Fakültesi’nde “Cumhuriyetin 100. Yılında Hukukta Güncel Gelişmeler” Paneli Düzenlendi

03.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hukuk Fakültesi “Cumhuriyetin 100. Yılında Hukukta Güncel Gelişmeler” isimli panel düzenledi.

İki oturumda gerçekleştirilen panelde Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri; Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne egemenliğin dönüşümünden, insanlığa karşı işlenen suçlara; iş hayatındaki yasal haklardan, sosyal medya özelinde hukuka önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Karadeniz: “ Cumhuriyet yaşamaktır.”

Panel öncesi konuşma yapan dekan Prof. Dr. Karadeniz: “Cumhuriyetin çocukları soyut olan cumhuriyet kavramını somut hale getirmek için çok çalışmışlardır. Bunu fabrikalar kurarak, üniversiteler açarak gerek dil, tarih ve kültür anlamında kuruluşlar oluşturmuşlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vatanı sadece düşman işgalinden kurtarmakla kalmamış aynı zamanda Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmıştır. Pamukkale Üniversitesi de fikri ve vicdanı hür nesiller olarak sizleri yetiştirmek için çok çalışmaktadır. İzmirli çiftçi bir ailenin kızı olarak profesör olduysam işte bu cumhuriyettir. Cumhuriyet eşitliktir, insan haklarıdır. Cumhuriyet yaşamaktır. Cumhuriyetimizin 100. Yılını bizler çok büyük coşkuyla kutladık. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”  dedi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda Arş. Gör. Esra Türkoğlu “Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne Egemenliğin Dönüşümü”; Dr. Öğr. Üyesi Tacettin Çalık “Cumhuriyetin 100. Yılında Uluslararası Hukuk Bağlamında Türkiye-Yunanistan İlişkileri”; Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yurtlu “Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlar”; Dr. Öğr. Üyesi Kahan Onur Arslan ise “Z kuşağı için Yeni Bir Cumhuriyet Okuması” isimli sunumlarını gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Ayhan Kortunay moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci oturumda Dr. Öğr. Üyesi Senem Değer “Yeni Teknolojilerin İstihdama Etkisi”; Dr. Öğr. Üyesi Numan Tekelioğlu “Ne Seninle Ne Sensiz”; Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Özgül ise “Sosyal Medya ve Hukuk” isimli sunumlarını gerçekleştirdi.

İlgili Haberler