Honaz MYO’da “Uyuşturucuyla Mücadele ve Farkındalık” Eğitimi Yapıldı

19.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda, Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında “Uyuşturucu ile Mücadele ve Farkındalık” konulu eğitim düzenlendi.

PAÜ Honaz MYO’da Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında “Uyuşturucu ile Mücadele ve Farkındalık” konulu eğitim düzenlendi. Honaz MYO Konferans Salonunda düzenlenen eğitime; okul yönetimi, öğretim üyeleri ve Hukuk Bölümü öğrencileri katıldı.

PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk dersi proje çalışması olarak öğrencilerde uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Uyuşturucu ile Mücadele ve Farkındalık” eğitimi düzenledi. Düzenlenen etkinliğe; Denizli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Cemil Özdemir, Narkotik Şube’de görev yapan Aslı Karaoğlan ve Afra Akıncı konuşmacı olarak davet edildi.

Eğitimde; uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımının cezai sorumlulukları, madde kullanan kişilerde görülen belirtiler anlatıldı. Komiser Yardımcısı Cemil Özdemir, uyuşturucu madde kullanımı ve madde bağımlığının; meraktan, özentiden, ailevi sorunlardan, kişisel sorunlardan ya da eğlenmek amaçlı başladığını ve bağımlılık sürecinde kişiye ve aileye verdiği zararları görsellerle öğrencilere anlattı.

Konuşmaların ardından Honaz MYO Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak için düzenlenen eğitimin öğrenciler için faydalı olduğunu belirterek; Komiser Yardımcısı Cemil Özdemir’e, Aslı Karaoğlan’a Afra Akıncı’ya teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etti.

İlgili Haberler