Honaz MYO’da “Uygulamalı Temel Yangın Söndürme Eğitimi” Gerçekleştirildi

23.12.2022

Honaz Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliğinde Honaz Meslek Yüksekokulu’nda “Yangın Önleme Konferansı ve Yangın Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk bölümünde bir konferans düzenlendi. Konferansa akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından gerçekleştirilen konferansta önleme, koruma, tahliye, ilk yardım, acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında, kurum dışındaki kuruluşlarla irtibatı sağlayacak gerekli düzenlemelerin nasıl yapılacağı ve benzeri konularda bilgiler verildi. Yangın söndürme araçları tanıtılarak nasıl kullanılacakları uygulamalı gösterildi. Ayrıca binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik kapsamında kurum ve kuruluşlarda görev yapan tüm personelin: kullanılan her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirgemek, personele yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın yaratan riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek, Kurum ve Kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik açıklamalar yapıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise okul bahçesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın söndürme ekibi ve tüm personelin katılımı ile güvenli alanda yangına müdahale eğitimi kapsamında yangın söndürme tüpleri boşaltılarak söndürme işlemi gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan tatbikat ile personelin yangın gibi acil durumlarda neler yapılacağı ve tahliyenin nasıl sağlanacağı uygulamalı olarak yapıldı.

Etkinliğin sonunda, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz ve Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necla İrem Ölmezoğlu İri tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

İlgili Haberler