Honaz MYO’da Afet ve Acil Durum Eğitimi Gerçekleştirildi

30.03.2022

Afet Yönetim Merkezi Denizli Şubesi eğitimcileri Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine “Afet ve Acil Durum Eğitimi” verdi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan eğitime, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, yöneticiler, akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı. Afet ve Acil durum karşısında alınacak önlemlerin anlatıldığı eğitimde öğrencilere AFAD gönüllülük projesi hakkında da bilgiler verildi.

AFAD Yönetim Merkezi Şube Müdürü Hüseyin Elbeyi, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlar gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında topluma katkı sağlayan kişilerden oluşan AFAD gönüllülüğü için Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve personeline çağrıda bulundu. Elbeyi, e-devlet üzerinden de alınabilen başvurularda bulunan öğrencilere yönelik ayrıca eğitim planlarının oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, eğitim sonunda yaptığı konuşmada; kurumlarda verilen eğitimler vasıtasıyla afet bilinci kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için bireyin, afetlere karşı duyarlılığının artırılmasının, deprem, heyelan, sel, çığ, yangın gibi afet durumlarına karşı hazır olunmasının hedeflendiğini ifade etti.

İlgili Haberler