Honaz MYO’da “Afet Farkındalık Eğitimi” Konferansı Düzenlendi

15.11.2022

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) Eğitim Şubesi eğitimcileri, Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) personele ve öğrencilere “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan eğitime, Honaz MYO yöneticileri, akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı. Afet ve acil durum karşısında alınacak önlemlerin anlatıldığı eğitimde öğrencilere AFAD gönüllülük projesi hakkında da bilgiler verildi.

Denizli AFAD Eğitim Şubesi Uzmanları Can Osman Altıparmak ve Mehmet Öneri, AFAD gönüllülüğü için Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve personeline çağrıda bulunarak, birçok okul ve kurumda başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla eğitimler ve bilgilendirmeler yaptıklarını ifade ettiler. Konferansta ayrıca; afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, deprem çantası hazırlama, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar, yangın, tahliye, ilk yardım, psikolojik ilk yardım konuları hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin ardından Honaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Onur Kaçaroğlu tarafından Denizli AFAD Eğitim Şubesi Uzmanları Can Osman Altıparmak’a ve Mehmet Öneri’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına şilt takdim edildi.

İlgili Haberler